torsdag 8 september 2011

Nu har vi postat saker

Nu är köpekontraktet påskrivet och postat till mäklaren.
Kvar nu, av det praktiska "Före" är:
  • Betala handpenning
  • Träffa banken och skriva på papper
  • Bestämma tillträdesdag
  • På tillträdesdagen åka dit och få Köpebrev och papper och doningar - och nycklar!!!
Eftersom allrakäraste hjärtat åker bort ungefär samtidigt när allt det här viktiga ska ske så ska vi arrangera hanses bit med hjälp av en fullmakt. Huh! Då står man där med hela ansvaret igen! :-O
Vilken tur att vi anser att vi vet vad vi gör ;-)

Idag har vi varit och handlat lite på Jula. Kvalitetsaffär!
Först lallade jag runt där själv under eftermiddagen, med lilla vovven väntandes i bilen. Handlade lite, men inte allt jag hade tänkt då inte penningarna räckte. Så vi åkte tillbaka tillsammans sen när hjärtat kom hem från jobbet.

Så nu är vi stolta ägare till ett par smäckiga fotogenlampor för tak och vägg, en hyfsad grill med lite avställningsyta, massa med solcellslampor, en morakniv (till mig) med skööönt handtag (känsliga händer....), en likaledes skön hammare, diverse rengöring, kvastar i alla de former och lite annat. Puh. Smäcklamporna får vi leva med de då kostar ca 1000-2000 kr mindre än de rejäla, vanliga. Och då är ändå det i underkant och begagnat. Men de här var i alla fall nya och fungerande och fanns i verkligheten. Riktiga saker får man välan fynda med tiden. Grillen måste vi ju ha så vi får någon garanterad mat därute! Tusan vet när man kommer lära sig att bemästra vedspis och grejer, så man kan laga nåt vettigt. Ja, ja. Skruttan lever så gärna på sallad och vi andra på mackor. Hunden har sån tur att han alltid får torrfoder i vatten, så för honom är det nog ingen skillnad.

Ja, just det! Vi köpte ju vattendunkar också! Släpa vatten kommer vi göra konstant de närmsta åren alltså.

Dagens rapport avslutas med lyckliga nyheter!
Förutom allt annat fint som ingår i husköpet i form av möblemang och andra tillhörigheter så har vi nu fått chans att få behålla träsoffan som står där nu. Den är heeeelt ljuvlig och jättevacker! Vi som har letat efter något liknande senaste veckan. Nu slipper vi dessutom frakta omkring en stor soffa hela vägen dit. Så nu räcker det med att man piffar med sköna kuddar och kanske en lyxdyna :-) Ja, ja, jag vet. Det blir ingen lyxdyna nu.... Man vi bor ju nästan granne med firman som gör dynor och sånt, så det kan ju inte vara så svårt att ordna sen :-)

Lycka!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar